Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

❤️Boksommaren pt2❤️

Något GRYMT med att jag inte hade bra wifi på DR var ändå att det verkligen gav mig tid att läsa! Jag älskar böcker men min toxiska relation till sociala medier har verkligen tagit över. Jag har lovat mig själv år efter år att lägga ner luren och läsa men aah ni vet ju…

Men! Nu tvingades jag och tur var väl det för Homegoing (Vända hem på svenska) av Yaa Gyasi som jag burit med min i flera månader utan att öppna är verkligen ett underbart mästerverk. Asså ja stora ord men jag har nog aldrig läst något likande i hela mitt liv?

Min kära kusin Amie läste den för kanske ett år sen och rekommenderade den direkt men just då kände jag mig inte mottaglig. Den handlar om två olika generationsgrenar av ett släktträd med start i Ghana på slutet av 1700-talet tills idag. Ni förstår ju, kolonialism, slavhandel, imperialism, rasism, plantage, Jim Crow, etc etc. Jag pallade inte.

Sen såg jag den hos min vän Armania som sa att den va otrolig och lånade ut den till mig. Och asså BÄSTA JAG LÄST EVER? Speciellt intressant att läsa den på Dominikanska och i USA.

Hur Yaa Gyasi via korta noveller över generationer lyckas förmedla ”the black experience” på två sidor om Atlanten är genialiskt. Jag har typ inte ord för denna bok. Jag rekommenderar den till ALLA!!!

Den finns i massa olika versioner men det var en JOY verkligen att läsa denna på engelska! Du kan köpa den här på svenska – klick. Eller här på engelska – klick.

Nu ska jag börja läsa Johannes Anyurus De kommer drunkna i sina mödrars tårar – den kan du köpa här – klick!

Eller gå till biblioteket!! Så mysigt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    senaste från Mode

    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!