Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Back2Work = Impostor Syndrome Deluxe

Imorn eller asså om några timmar börjar jag jobba igen efter 2 månaders uppehåll. Och jag har mina drömjobb. MEN jag lider också av konstant ”impostor syndrome”.

Det är en rädsla för att misslyckas, säga fel saker, inte fatta vissa ord eller begrepp. Och att då – när en inte fattar – bli avslöjad som en fake. Asså vet ni när nu jag skriver detta så skrattar jag. För det låter fan sjukt. Men jag bestämde mig ändå för att skriva av mig om detta för kl är 03:10 och jag kan inte sova.

Jag minns ett möte då alla höll med om att det va viktigt att programmet vi jobbade på inte skulle ha ett ”von oben”-perspektiv. Jag ba eeeh von-What? Tyska – ”von oben” ”ovanifrån” like att man talar till folk på ett sätt de inte hänger med på. Det va alla överens om att man INTE skulle göra. O där satt lilla Fanita o fattade nada när hela begreppet betydde exakt det hahaha

Ok, men här kommer grejen blev jag avslöjad som FRAUD? Nej. Och at the end of the day vet jag att JAG ÄR BRA PÅ MITT JOBB (caps för extra affirmation absolut) Men känslan är ändå hella real..!

MEN! När den kryper sig på är jag glad att jag ÅTMINSTONE känner till begreppet impostor syndrome:

Basically du känner av att du inte duger fast du är helt rätt person på rätt plats! Du tror att du är mkt mindre intelligent än vad du faktiskt är. Och att allt du åstadkommit bara har varit ren och skär tur.

Här är ett TedTalk till dig som lider av samma känsla ibland:

(Till mina föräldrars försvar så måste jag säga att jag inte delar tedtalkerns bakgrund med en uppväxt i ett hem där ingen trodde på mig – TVÄRTOM. Däremot funderar jag på det här med att va ung, kvinna som rasifieras på en arbetsplats där fler heter Pär än är PoC lol Det måste ju hänga ihop?)

Anyways. Jag borde kanske fråga mina kollegor imorn hur de tänker kring detta. Kanske är hela redaktionen på SVT Kultur full av frauds lol

Vad tänker du som läser? Känner du såhär inför jobb eller skola? 😩 Hur peppar du dig?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Hälsa
  Foodjunkie
  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Sara Che
  Home
  Jannike Ebbing
  Mode
  Imane Asry
  Hälsa
  Joanna Swica
  Lifestyle
  Sophia Anderberg
  Lifestyle
  Emelie Walles
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Emma Danielsson
  Lifestyle
  Evelina Andersson
  Lifestyle
  Cassandra Lundgren
  Mode
  Paulina Forsberg
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Lifestyle
  Cassandra Klatzkow
  Mode
  Mathilda Weihager
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Lifestyle
  Fanna Ndow Norrby
  Hälsa
  Jenny Sunding